Skippy
Blijf op de hoogte en volg Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa
15 December 2007 | Australië, Townsville
Maar goed, na wederom een (iets minder) vroege start, (wow het is al 6.30!), zijn we na het ontbijt om een uurtje of 9 vertrokken richting Mission Beach. Na een fikse bui vannacht, zag het weer er ook onderweg steeds iets minder aantrekkelijk uit voor een boottochtje. Af en toe leek het wel of we het weer van Nederland van afgelopen week hadden…regen dus en niet zo’n beetje ook. Gelukkig is het grote verschil met thuis de temperatuur, die ondanks de regen nog steeds erg hoog was. Maar het weer en het feit dat we de boot letterlijk gemist hadden, maakte wel dat toen we bij Mission Beach aankwamen het niet echt uitnodigend was daar te blijven. Jammer want de camping daar lag vlak aan zee en zag er super uit maar gezien de kilometers die we toch geregeld moeten maken om op tijd in Sydney te zijn en het weer, hebben ons doen besluiten de (regenachtige) dag te gebruiken om door te rijden naar de volgende stop, Townsville.
Maarrrr, het mooie van deze dag is dat we onze eerste Australische kangaroo’s hebben gespot. Het minder mooie nieuws is dat we er 6 gezien hebben waarvan er maar 1 leefde en de andere 5 aangereden op of langs de weg lagen. Tsja, we waren al gewaarschuwd. Zelfs Dominique heeft er al eens een (of meer) …tegen haar voorbumper gehad, al is dat niet uniek te noemen met haar rijstijl, zouden we thuis zeggen, whahaha :). Maar alle gekheid op een stokkie…het blijft leuk om ze zomaar in het wild te zien zitten, al voelde het spotten van die ene nog een beetje op een rondje door de Beekse Bergen met de auto. Het besef dat ze hier gewoon echt overal zitten zal wel gaan komen als we er meer gaan zien denk ik. Het landschap was trouwens prachtig onderweg, bergen, veel groen en lange lange wegen. Niet te vergelijken met thuis eigenlijk. De hoofdweg die we volgen, daar zaten we al op toen we in Cairns vertrokken en deze camping ligt aan dezelfde straatnaam, alleen zo’n 350 km verderop. Verdwalen is wat dat betreft een kunst hier, lol. Daarnaast is het een unieke ervaring om te merken dat bij ieder adres wat je intikt de navigatie meestal begint met…na 95 kilometer, sla links (of rechts) af. Dus gemiddeld hoor je hem 2 of 3x voor je op de plaats van bestemming bent, lol,…das weer eens wat anders dan thuis :).
Morgen gaan we in ieder geval dieren bekijken (met een hoog Australie-gehalte) in de dierentuin of in het aquaruim. Townsville zelf is een redelijk grote stad met een van de grotere en drukkere havens van Australie en dus meteen ook een wat hoger toeristisch gehalte en prijzen daarnaar, wat oa maakt dat we besloten hebben het reef, indien mogelijk (lees enigszins betaalbaar voor 6 personen) van een iets zuidelijker gelegen punt te gaan bezoeken. Hoop dat het ergens gaat lukken want het blijft toch wel een van de zaken die hoog op ons lijstje staat om te gaan bezoeken. Maar eerst hier de omgeving morgen maar eens gaan bekijken, genoeg te zien…maar waar niet hier eigenlijk…moeilijk kiezen soms!
See u!
15 December 2007 - 18:12
Marie-Jose:
Kei mooi die foto,s,het lijkt mij een erg mooi land,prachtige natuur en een heleboel vrijlopende dieren,geniet ervan en let op voor die springende kangaroos,ga nu naar Lieshout om te petazieén bij de roapers,liefs
Marie-Jose
Houdoe -
15 December 2007 - 19:44
Juliette:
Wat heb jij een leuke schrijfstijl.
Zo kunnen we helemaal mee genieten en komen onze herinneringen ook weer boven water. -
15 December 2007 - 22:41
Marijke:
Hallo lieve bende!
Wat enig om jullie te kunnen volgen in Australië ! Zo kom ik op een leuke manier eens wat meer te weten over dat grote land. Wat een belevenis voor de kinderen! Ik heb bewondering voor Han, die al die kilometers moet "vreten"! Veel plezier samen!
Tante Marijke
16 December 2007 - 08:24
Twan EnSil:
Yo bende,
Ik lees jullie e-post op een koude zondagmorgen, op het werk (ja werk). Op deze momenten is er bij mij een hoog, zat ik ook maar daar gehalte,. Yvon, wat betreft die dieren, je hebt toch een expert van de AID bij. Whahaha. Voor de voetbalneefjes: Ajax-PSV en Feyenoord-AZ zijn afgelast vanwege politiestakingen.
Enjoy en see you,
Greetz
Twan en Sil -
16 December 2007 - 13:09
Yvonne:
Whahaha, die reptielen-expert hebben we inderdaad bij ons. Vroeg hem al of hij niet een deel van zijn tijd kon wegschrijven onder deskundigheidsbevordering tijdens een buitenlandse reis ofzo....:). Vrees alleen dat ze daar niet in gaan trappen, lol!
Owww en thnx voor al het voetbalnieuws...wordt zeer gewaardeerd door de voetbalneefjes :)
Kuss van ons allemaal!