Sightseeing Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa Erp-Aerts - WaarBenJij.nu Sightseeing Sydney - Reisverslag uit Sydney, Australië van Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa Erp-Aerts - WaarBenJij.nu

Sightseeing Sydney

Blijf op de hoogte en volg Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa

03 Januari 2008 | Australië, Sydney

Vandaag een super super dag gehad in Sydney! Vanmorgen te laat wakker, tenminste als het aan onze goede voornemens lag We hadden de bus van 8.16 willen pakken (dat is ook bijna midden in de nacht op je vakantie), maar door het latertje van gisteravond wilde dat maar niet lukken. Uiteindelijk zaten we een half uurtje later (dus nog zo slecht niet gedaan al zeg ik het zelf, lol) in de bus naar Sydney. Via het station van Blacktown richting het centraal station van Sydney…alsof we al jaren op deze manier reizen hier :). Do en Tim waren ondertussen ook alweer boven water en al bij Darling Harbour (maar oke, die sliepen ook midden in de stad, en hebben geen 4 kids die ook wakker moeten worden en klaar moeten staan :)). We hebben dus maar afgesproken bij de haven. We kennen inmiddels de weg dus dat was makkelijk. Eerst maar eens starbucks binnen gegaan voor een bakkie koffie en een ontbijtje, ruuuuustig aan beginnen he. Van daaruit richting het aquarium, waar inmiddels een rij stond waar we niet vrolijk van werden. Als tussenoplossing hebben we uiteindelijk gekozen voor een combinatieticket met de ferry en het aquarium. Op die manier konden we eerst de boot op en een hoop gaan zien en dan later op de dag eindigen bij het aquarium als de ergste drukte voorbij was.
Dat hebben we gedaan. In Darling Harbour zijn we opgestapt, toen doorgevaren onder de Tower Bridge door naar het Opera House (nog mooier te zien vanaf het water van alle kanten), het fort, Shark Island en uiteindelijk bij Watson Bay er vanaf gegaan. Vanaf daar kun je als je een kleine klim maakt aan de ene kant als uitzicht richting naar de Pacific Ocean kijken en aan de andere kant kijk je op Sydney in de verte…meer dan de moeite waard die klim! Volgens een aantal kon je hier lekker eten en aangezien allen hongerig waren zijn Han en Tim in de rij gaan staan voor fish and chips.....hadden ze geweten dat ze er ruim 45 minuten zouden moeten staan hadden we wel ergens anders gegeten. En dan was het nog niet eens super ook, lol. Na het eten maar weer terug de boot op richting het aquarium. Stukken rustiger ondertussen dus dat was wel lekker. Daar hebben we nog een hele tijd rondgelopen. Verschillende dieren gezien die we tijdens onze reis ook al eens tegen zijn gekomen. En dan natuurlijk de haaien....indrukwekkend voor groot en klein maar prachtig te zien vanuit de buis onder water, waardoor ze over je heen zwemmen als het ware. Als klap op de vuurpijl nog een onwijze foto laten maken met ons 6-en. Helaas moet ik hem eerst inscannen voor ik hem hier neer kan zetten maar die komt zeker later nog!!
Uiteindelijk was iedereen helemaal kapot van het geslenter en het buiten zijn dus rond 18.30 hebben onze wegen ons gescheiden. Wij moesten de lange weg nog terug helaas. Het teruglopen ging na een dag slenteren ook al niet vlot meer waardoor we de trein naar Balcktown net misten en 20 minuten moesten wachten en toen we eenmaal in Blacktown waren was de bus net weg.....pffff dat zou een heel uur wachten worden en het was al bijna 20.30. Uiteindelijk zijn we maar een taxi op gaan snorren want dat ging bruintje (alle 6 de bruintjes) echt niet meer trekken. Thuisgekomen heb ik snel de koffers voor de dag gehaald en de eerste spullen er vast ingestopt en daarna alles in bed. Doodop waren ze....binnen een paar minuten vertrokken!

Ik ben nu net weer wakker. Ga zo de rest inpakken en dan de camper klaarmaken om in te leveren. Jeetje, wat kan tijd toch snel gaan als het lekker is. Ik zou het nog wel een tijdje vol kunnen houden zo, no worries!
Maar we gaan nu ook een leuke week tegemoet. Do en Tim komen tegen 10 uur hier. Dan gaan we de camper naar het verhuurstation brengen en met hun terug naar het hotel om daar onze spullen te droppen (hopelijk krijg ik alles er weer in, lol). Dan vandaag en morgenvroeg Sydney nog in en dan morgen tegen de middag de weg maar weer op voor een paar uurtjes tuffen richting de kust zuidwaards. Geen idee of ik daar nog ergens op internet kan komen....een dagelijks verslag zal er dus waarschijnlijk niet meer inzitten. Maar mezelf kennende zal ik wel wat vinden hier en daar....see u all soon!! :)

• 04 Januari 2008 - 07:55

Twan En Sil:

Het is allemaal erg indrukwekkend en mooi daar. Namens ons alsnog een goed en gezond 2008. Toen ik Han aan de telefoon kreeg op nieuwjaarsnacht kwam het besef dat ook "grote kerels" elkaar erg kunnen missen. Nog veel plezier (lol) daar en de groetjes aan Dominique en Tim.
    See You next week.

• 04 Januari 2008 - 10:39

Debendevanzes:

Heyy Twannie en Sil,

Wij missen jullie ook hoor. Vooral op momenten zoals nieuwjaarsnacht (ochtend bij ons) maarrrr eerlijk is eerlijk, we zouden het nog wel even vol kunnen houden hier. Maar er is ook zoveel te zien, niet te geloven. Daar heb je niet snel tijd genoeg voor vrees ik. Zit niets anders op dan nog maar eens terug gaan denk ik zo :). Gaat geen straf worden.....wel weer heeeeeel lang sparen vrees ik.
    Goed, we hadden dus wat langer willen bellen maar helaas ging er wat mis met de foon en konden we niet meer terug bellen. Het idee was er en het was even lekker elkaar te horen.
    Ondanks dat we (nog) niet terug willen kijken we er zeker naar uit dat jullie ons op staan te wachten op het vliegveld na zoveel weken weg te zijn geweest....verhalen genoeg!

Wij gaan nog heel even genieten van het staartje van onze vakantie!

Kusss van ons allemaal xxx

• 04 Januari 2008 - 10:43

De Bende Van Zes:

P.S

Jullie zien het.....ergens heb ik weer internet gevonden :)

Liefs vanuit DownTown Sydney
    (voelt wel stoer hoor als je uit je raam kijkt, lol)

• 04 Januari 2008 - 18:39

Lisette:

Wat een boel foto's ik kan ze niet eens tellen.
    O ja dat was het GElUKKIG NIEUW JAAR!

• 05 Januari 2008 - 17:00

Yolanda:

geniet nog effe van t schitterende land
    je hebt goed je best gedaan om ons op de hoogte houden kei gave foto's
    het allerbeste voor 2008

en o ja als je terug bent ga je dan niet te dicht bij ons staan hadden hier iets meer regen en iets minder zon
    gr yolanda uit wette

• 05 Januari 2008 - 18:50

Danny:

Hallo daar in het verre zuiden,
    Heb net het jeugdjournaal even gekeken met de kids, maar volgens mij zijn jullie net op tijd weg uit het oosten van Australië. Het zag er daar in ieder geval erg nat uit. Hopelijk hebben jullie daar in Sydney en aan de kust geen last van. Nog veel plezier en tot gauw.

• 06 Januari 2008 - 19:52

Ad En Annelies:

Wat hebben jullie veel gezien en meegemaakt, ontzettend leuk.
    Trouwens nog de beste wensen voor jullie allemaal, wel een heel speciaal begin van het nieuwe jaar.
    We hebben gekeken naar het vuurwerk op de brug, geweldig spectaculair.
    Geniet ze nog, zeker van het samenzijn met je familie.
    We hopen op een voorspoedige terugreis.

Bruintjes van zes
    Have fun en veel groetjes uit Eersel