Goodbye Bertha :) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa Erp-Aerts - WaarBenJij.nu Goodbye Bertha :) - Reisverslag uit Sydney, Australië van Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa Erp-Aerts - WaarBenJij.nu

Goodbye Bertha :)

Blijf op de hoogte en volg Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa

08 Januari 2008 | Australië, Sydney

Tsja, aan al het goede komt een einde dus ook aan de tijd die we doorgebracht hebben met ons huis op wielen. Na 3,5e week van veel kilometers (ruim 3300), heel veel zien en meemaken en nog meer tijd heeeeel dicht bij elkaar, moeten we vandaag Bertha weer inleveren. Ditmaal rijden we niet naar het KEA-station in Cairns maar naar die in Sydney, de afleverplaats van de camper. Gisteravond had ik het eerste al ingepakt maar ja, als alles in bed ligt dan gaat het niet echt meer, dus vanmorgen vroeg maar verder dan. Op tijd opgestaan en eerst nog even achter de pc gesprongen. Iedereen sliep nog dus mooi de tijd om de laatste zaken op de site bij te werken en een aantal mailtjes weg te doen. Geen idee namelijk wanneer ik weer ergens op internet kan…
Rond een uurtje of 8 aan het inpakken geslagen. De rest was inmiddels wakker en heb ik maar naar buiten gedelegeerd, anders is de ruimte wel ergggg klein in de camper. Tegen een uurtje of 10 kwamen Do en Tim met 2 auto’s om vast de spullen in te laden en dan samen naar het afleverstation te rijden…wij voorop MET tomtom (jippie, kwam hij alweer meeeer dan heel goed van pas) en zij er achteraan met hun auto’s vol met onze zooi :). Jeetje wat hebben we toch veel bij ons. Uiteindelijk hadden we het met 1,5 koffer minder kunnen doen denk ik zo. Altijd moeilijk…ik had niet eens lange broeken mee genomen maar meende wel wat “nette” kleren mee te moeten nemen. Pffff, het enige wat we aan hebben gehad was ons makkelijke kloffie, awemspullen, slippers en verder zo min mogelijk in verband met de temperatuur…wassen en weer aan…way tooooo much dus in onze koffer maar ja, er zijn ergere dingen. Maar het probleem is dan wel dat het allemaal weer terug in diezelfde koffers moet. Hmmm, af en toe ben ik er maar op gaan zitten om ze dicht te kunnen krijgen. Daar waren die extra kilo’s van de vakantie dan weer een voordeel bij, whahha. En dan te weten dat we nog niet eens veel souveniers gekocht hebben tot nu toe. Zal wel verandering in gaan komen vandaag in Sydney :).
Tegen 11.30 waren we bij het KEA verhuurstation. Eigenlijk ging de afhandeling vlot. In de eerste week had Han langs de weg een bord van wegwerkzaamheden aangetikt waardoor we onze linkerbuitenspiegel kwijt zijn geraakt, en daarnaast was er aan de binnenkant van de camper het een en ander wat los had gelaten. Niet echt heel stevig dus allemaal, ondanks dat de camper nog bijna nieuw was. De test van de van Erpjes was hij dus niet helemaal doorgekomen, lol. Gelukkig hebben we de foto’s nog :).
Voor we weg waren was hij al de garage ingereden, beetje opknappen, een flink soppie er doorheen en dan klaarmaken voor de volgende reizigers.
Wij hadden onze eigen taxi’s bij. Wel lekker luxe hoor om zo bij hun de auto in te kunnen stappen en naar het hotel in Sydney te kunnen rijden. Geen gesleur met koffers of taxi richting vliegveld maar gewoon verder gaan met waar we gebleven zijn…genieten!
Iets na de middag waren we bij het hotel/appartement. Ingecheckt en datgene wat we nodig hebben mee naar boven. Niet meer en niet minder. Alle koffers hebben we in de auto gelaten, zodat we niet al te veel mee hoefden te nemen en vooral te voorkomen dat ik morgen nogmaals op mijn koffer moet gaan zitten om hem dicht te kunnen krijgen :).
We zaten echt downtown Sydney, grenzend aan Chinatown dus lekker dichtbij alles wat we wilden zien. Geen gesleur meer terug met de trein dus vanavond. En dan het lekkerste van alles……een gewoonnnnnnnnnnn bed en een eigen douche. Mennn, als je geen kampeerder bent dan waardeer je het des te meer als je weer alles voor jezelf hebt, laat me dan maar verwend zijn :):):).
Dominique had een interconnecting room geregeld voor ons maar nu bleken we ineens met 2 hele grote kamers de beschikking te hebben over 10 bedden. Dat was wel erg overdreven. Dus maar weer terug naar beneden en gaan onderhandelen (hoezo Hollanders) om te kijken of we niet op een kamer pasten. Scheelt toch nogal op de eindafrekening. Na heel wat over en weer overleg hebben we maar net gedaan alsof er een van de kids bij Dominique en Tim zou gaan slapen (vanwege voorschriften van de brandweer) en dan mochten we met de rest op een kamer. Scheelde ons op het einde van de rit toch een 140 dollar (die heb ik dan maar meteen gebruikt voor de souvenierjacht, lol). De rest van de dag hebben we gevuld met slenteren door Sydney. Darling Harbour, wat winkeltjes en Chinatown. Tegen het einde van de middag hadden we het allemaal wel gezien en zijn we terug gegaan naar het hotel. Ik ben even op bed gaan liggen en was meteen vertrokken, zoooo lekker weer eens een heerlijk bed. Eigenlijk wilden we ’s avonds nog met de boot door de haven maar niemand had de puf nog eigenlijk. Uiteindelijk hebben we maar thais besteld en wat boterhammen gesmeerd voor de manschappen en ondertussen zijn Do en ik nog even op en neer gelopen naar de parkeergarage een eindje verderop om de laatste spullen te pakken. De kids waren na bijna 4 weken zonder televisie (heerlijk trouwens), weer even helemaal zoet voor de buis. Af en toe ook wel eens makkelijk trouwens. Na het eten hebben we er alles ingestopt. Had wel wat, 3 dubbel- bedden op een rijtje. Lagen we weer dichtbij elkaar, alleen iets comfortabeler dan de afgelopen weken. Ik ben nog even een mailtje naar huis gaan schrijven beneden en tegen 22.00 lagen we allemaal plat voor een heeeerlijke lange nacht.