Laatste etappe......
Blijf op de hoogte en volg Han, Yvonne, Niek, Stef, Tom en Isa
01 Januari 2008 | Australië, Sydney
Klokslag 21.00 begon het spektakel ineens. Na een kort aftellen ging het vuurwerk van start. 15 Minuten lang onophoudelijk, ongelooflijk mooi vuurwerk, recht voor onze neus. De inmiddels donker geworden haven werd verlicht door alle gekleurde pijlen, fantastisch. Bij ieder nieuw spectaculair vuurwerk hoorden we duizenden ohhh’s en ahhh’s. De kinderen vonden het super. Ze riepen iedere keer van enthousiasme. Hadden ook niet verwacht dat het zo groot zou zijn en zo lang zou duren ook. Na 15 minuten was het voorbij en na een luid applaus van de 10 duizenden ging iedereen opruimen en huiswaards. In een grote stroom terug richting het station. Wij met aan iedere hand een kind met heeeeele strenge instructies vooral niet los te laten. Dat was mijn enige angst namelijk. Maar alles verliep prima. Tegen 21.55 hadden we de trein terug richting Blacktown waar we net voor 23.00 weer aankwamen. 23.05 Zou de bus komen die we moesten hebben terug naar de camping. Leek net alsof we niet anders doen dan op deze manier reizen. De bus was er mooi op tijd. Er waren 2 mogelijkheden waar deze ons af zou kunnen zetten dus informeerde ik bij de buschauffeur welke van de 2 het zou worden. Deze zei tegen me dat hij ons wel bij de rotonde af zou zetten zodat we wat minder ver zouden hoeven te lopen. Daarnaast zou hij laten weten wanneer we er waren, vriendelijkheid alom dus weer. Als klap op de vuurpijl zei hij dat ik maar voor 2 kinderen hoefde te betalen (moest ik nog 5,70 afrekenen, dat zijn toch wel ruim 3 hele euro’s….daar kom ik thuis met de bus het dorp nog niet eens mee uit), pffff, moeten ze vooral zo doorgaan, maken ze het land toch wel erg aantrekkelijk als ze allemaal zo aardig gaan doen. Tegen 23.30 kwamen we in de buurt zag ik al toen ik buiten keek. De buschauffeur reed mooi richting de rotonde toen een van de laatste 2 andere inzittenden naar voren kwam om te vragen of dit toch wel zijn juiste bus was. Wat bleek…..de buschauffeur week voor ons van zijn route en was rechtsaf gegaan ipv linksaf om daarna de rotonde helemaal rond te nemen, ons eruit te laten en dan weer terug te rijden, zijn eigen route vervolgend……
De arme passagier…meende dat hij de verkeerde bus had genomen en dat hij niet meer thuis ging komen op oudejaarsavond, whahha. Maar ongelooflijk…een buschauffeur die zelfs van zijn route afwijkt om ons af te zetten, die ga je in Nederland echt niet tegenkomen. We hebben hem maar een very very happy newyear gewenst…door hem waren we voor middernacht weer bij de camper terug :).
Hier hebben we ons opgemaakt voor het grote vuurwerk. Met een glas champagne en fris in de hand, en U2 met newyearsday op de achtergrond, zijn we toastend het nieuwe jaar in gegaan. Een onvergetelijke ervaring rijker. Met zijn 6-en hebben we ons eigen feestje nog gevierd, Dominique nog aan de telefoon gehad en de champagne meester gemaakt……tegen een uurtje of 2 vannacht was alles in het Nederlandse kamp in Sydney, Australie weer stil en in diepe rust……:).
01 Januari 2008 - 10:27
Marie-Jose:
Nou Nou zo'n buschaufeur maak je hier zeker niet mee,dus jullie hebben genoten van het vuurwerk,lijkt me heel gaaf zoiets spectaculair's mee te maken,hier waren het de gebruikelijke knallers, siervuurwerk ennnnnnnnnnnnnnn ik weet het ook niet maar het leken wel bommen,van die zware doffe knallen,veel geld aan vuurwerk uitgegeven,maar het is hier allemaal goed verlopen op wat enkele akkefietjes na,
Nou mensen geniet nog lekker verder van jullie avontuurlijke reis en maar weer tot de volgende keer
Houdoe--groetjes
marie-Jose -
01 Januari 2008 - 10:45
Boris:
hey stef gister was het bij ons nieuwjaar ik heb goed geknalt -
01 Januari 2008 - 11:08
V Erpjes Uit Nuenen:
Hoi allemaal !
We zijn net een beetje aan het ontwaken na onze nieuwjaarsnacht. Hebben het rustig aan gedaan; Oma Tiny was er, Monique gewerkt tot 23.00 uur en toen samen met de kids het nieuwe jaar ingeluid. Blijft ontzettend grappig om ze midden in de nacht lekker slaperig op de bank te zien zitten wachten tot het eindelijk nieuwjaar is! Ons nieuwjaar was dus dit jaar iets minder spectaculair dan van jullie. Maar goed; verschil moet er zijn, hé?!
Wensen jullie een heel mooi, goed, gezond, gelukkig, rustig, etc. 2008 toe. Maak er met z'n allen een geweldig jaar van!
Geniet verder nog ontzettend van jullie trip en vooral het samen zijn met jullie gezin én Dominique en Tim. Lijkt ons een geweldig vooruitzicht !
Wij gaan ons opmaken voor de nieuwjaarsborrel bij de Engeltjes, dus dat wordt weer gezellig!
Veel groeten en tot schrijfs.
Houdoe! -
01 Januari 2008 - 13:25
Fam.van Vroonhoven:
Een pracht van een 2008 voor jullie!
Ik zag een stukje op tv van het vuurwerk in Sydney. Dat was al zo geweldig en dan te bedenken dat jullie er life bij waren!!!
Ik geniet van jullie mooie verhalen en foto's vanuit Down Under. Misschien dat wij ook nog eens plannen gaan maken.
groeten en een mooi vervolg op jullie rondreis, Marie-Thérèse en familie -
02 Januari 2008 - 19:38
Juliette:
De beste wensen voor 2008. Met veel reiservaringen zijn jullie 2008 ingegaan.
Geniet nog van de laatste etappe samen met je zus.